Nieuws

Giro voor dummies: hoe gedraagt u zich langs de kant?

APELDOORN - Kijkers langs het parcours van de Giro moeten zich niet vergissen in de snelheid van de aanstormende wielrenners. Het is goed opletten, want het peloton bereikt makkelijk snelheden boven de 50 kilometer per uur.
In de eindsprint gaat het nog veel harder. Dat betekent dat zo'n groep wielrenners harder rijdt dan een auto.
Ze zijn dus ook sneller bij u dan u wellicht denkt. Denk dus niet dat nog even snel oversteken een goed idee is. Een foto maken vlak voor het aanstormende peloton is ook niet slim.
In het verleden zorgde dat soms voor valpartijen, zoals in 1994 in de Tour de France. Een politieman maakte toen nog even snel een foto in de eindsprint. Het gevolg ziet u op onderstaande beelden. 

Honden niet welkom

Honden zijn zich ook niet bewust van aanstormende fietsers en steken dus soms ineens over. Ook dat kan tot valpartijen leiden, zoals in 2008 in de Tour. Het beste is het om de hond thuis te laten.
Vrijwilligers zorgen voor een veilig verloop van het evenement. Voor de wielrenners en de bezoekers. Volg dus de aanwijzingen van de mensen met de hesjes en fluitjes gewoon op. Zonder in discussie te gaan. Dan blijft het voor iedereen leuk.

En verder:

  • let op uw kinderen
  • niet meerennen, ook niet heuvelop (nee, ook niet in dat geinige carnavalspak)
  • niet over het hek hangen
  • geen selfiestick uitsteken
  • geen glaswerk mee
  • veel plezier!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!