Nieuws

Bevrijdingsdefilé Wageningen gemist? Kijk het hier terug

ARNHEM - Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie nam donderdagmiddag het bevrijdingsdefilé in Wageningen af. Via Omroep Gelderland was het jaarlijkse Nationaal Bevrijdingsdefilé & Fly-Past 2016 vanaf het 5-Mei Plein in Wageningen live te volgen. Heeft u het gemist? Geen probleem, hieronder kunt u het evenement terugkijken.
Elk jaar op 5 mei vindt in Wageningen de herdenking van de capitulaties plaats. Aansluitend op de Herdenking Capitulaties 1945 begint het Bevrijdingsdefilé met Fly-Past. Het militaire Bevrijdingsdefilé is een begrip in de Nederlandse samenleving. De nadruk lag zoals gebruikelijk op de Tweede Wereldoorlog.
Minister van Defensie, Jeanine Hennis-Plasschaert nam het defilé af namens de Nederlandse regering. Dat deed zij twee jaar geleden voor het laatst.
Historische voertuigen werden ingezet tijdens het defilé. In het Bevrijdingsdefilé namen oud-strijders, oude en jonge veteranen en militaire erfopvolgers deel als eerbetoon aan de bevrijders, de WO-II veteranen en geallieerden. Hierin werden ze begeleid door vele binnen- en buitenlandse muziekkorpsen.