Nieuws

Van 3D-printer tot de nieuwste drones: de digitale Biebbus trekt door Gelderland

De WoWi bus rijdt door heel Gelderland
Vanaf vandaag rijdt er een digitale Biebbus door Gelderland en Overijssel. Die laat mensen kennismaken met de nieuwste digitale- en technologische ontwikkelingen, van 3D-printers tot de nieuwste drones.
ARNHEM - Vanaf vandaag rijdt er een digitale Biebbus door Gelderland en Overijssel. Die laat mensen kennismaken met de nieuwste digitale- en technologische ontwikkelingen, van 3D-printers tot de nieuwste drones.
De maatschappij wordt steeds digitaler. Zo communiceert de overheid bijvoorbeeld binnenkort alleen nog maar online met haar burgers. Om iedereen te laten begrijpen hoe belangrijk en omvangrijk die digitalisering is, rijdt er nu een bus door de provincie om mensen kennis te laten maken met termen als programmeren, robotica, industriële vormgeving en mediavormgeving.
De naam van de bus is WoWi!, dat staat voor Workshop on Wheels: innovatie! Bibliotheek Rivierenland en Rijnbrink hebben het project opgezet. Guido de Gans van Bibliotheek Rivierenland: 'Wij zijn er voor de informatie. Vroeger deden mensen veel kennis op door het lezen van boeken. Tegenwoordig halen ze de informatie niet meer uit boeken, maar internet en nieuwe technologieën zijn hiervoor steeds belangrijker geworden. Wij moeten er daarom voor zorgen dat mensen ook bij die informatiebronnen terecht kunnen.'

Eerst langs de basisscholen

In de eerste periode bezoekt WoWi! vooral basisscholen. De Mariaschool in Boven-Leeuwen heeft de primeur, daar start de bus woensdag. Er wordt ook gekeken hoe de bus ingezet kan worden voor andere doelgroepen, zoals ouderen.