Nieuws

'Een driedelige bekroning is uitzonderlijk in Nederland'

WEZEP - Er zijn 400 bedrijven die het predicaat 'Hofleverancier' mogen dragen in Nederland. Woensdag komen er drie bij. En geloof het of niet: de drie bedrijven zitten allemaal in Wezep, gemeente Oldebroek.
Koops Bedden, restaurant en congres- en partycentrum Coelenhage en Bakkerij van Olst zijn de gelukkigen. De eerste twee bestaan nu 175 jaar. De bakkerij is inmiddels 225 jaar in bedrijf. Tijdens hun jubileumprogramma krijgen de drie bedrijven de oorkonde van Hofleverancier uitgereikt door Commissaris van de Koning Clemens Cornielje. 

'Al het goede komt in drieën'

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn is trots op de driedelige bekroning. 'Zoals de drie bedrijven het zelf benoemen: "Al het goede komt in drieën". Een driedelige bekroning is uitzonderlijk in Nederland. Meestal wordt het predicaat aan één bedrijf toegekend. De drie bedrijven zijn een begrip in onze gemeente en daarbuiten. Benoeming tot Hofleverancier is het hoogst haalbare dat je als bedrijf kunt bereiken. Het is écht de kroon op het werk van deze familiebedrijven. Ik ben trots dat we met Koops Bedden, restaurant congres- en partycentrum Coelenhage en Bakkerij van Olst vanaf vandaag drie nieuwe hofleveranciers in ons midden hebben.'

Alleen voor het mkb

Alleen ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf krijgen het predicaat Hofleverancier. Je krijgt als bedrijf niet zomaar zo'n predicaat. Zo moet het bedrijf bijvoorbeeld een vooraanstaande plaats innemen in de regio en ook de bedrijfsvoering moet onberispelijk zijn. Er gaat een uitgebreide screening aan vooraf. Wanneer de koning een bedrijf tot hofleverancier heeft benoemd, mag het bedrijf het Koninklijk Wapen voeren.