Nieuws

Matroos niet te water in Wageningen, maar wel op water en brood

Hulpdiensten hebben dinsdagmorgen tevergeefs gezocht naar een drenkeling in de Rijnhaven in Wageningen. De matroos van een vrachtschip was namelijk niet te water geraakt, maar zat heerlijk droog. Voor een vergrijp op het politiebureau.
WAGENINGEN - Hulpdiensten hebben dinsdagmorgen tevergeefs gezocht naar een drenkeling in de Rijnhaven in Wageningen. De matroos van een vrachtschip was namelijk niet te water geraakt, maar zat heerlijk droog. Voor een vergrijp op het politiebureau.
De 'drenkeling' die zoek was, bleek te zijn opgepakt voor openbare dronkenschap en baldadigheid. Volgens de politie liep hij vervelend te doen op een jongerenontmoetingsplaats. Het blijkt te gaan op een Tsjech die tot het begin van de middag in de politiecel zijn roes heeft uitgeslapen.
Toen de opvarende werd gemist, sloeg de bemanning van het vrachtschip alarm. Het begin van een bizarre zoektocht.
'We kunnen niemand vinden', zei een woordvoerder van de brandweer voor het middaguur. 'We gaan terug naar de kazerne.'
De opgetrommelde politie verschafte even later duidelijkheid. Nadat agenten hadden geïnformeerd naar de personalia van de matroos bij de ongeruste bemanning van het vrachtschip, viel het kwartje. 'Oh, die zit op het bureau', zeiden de agenten.