Nieuws

Ernstig zieke man krijgt bijna 4000 pennen na oproep verpleegkundige

Magda Kock aan de deur bij Chantal om de pennen te overhandigen
Bijna 4000 pennen voor een ernstig zieke cliënt. Dat is het onverwachte resultaat van een oproep door verpleegkundige Chantal Greven in het programma Gelderland Helpt.
ARNHEM - Bijna 4000 pennen voor een ernstig zieke cliënt. Dat is het onverwachte resultaat van een oproep door verpleegkundige Chantal Greven in het programma Gelderland Helpt.
Greven uit Apeldoorn heeft een cliënt uit Vaassen die ernstig ziek is. 'Om de dagen een beetje door te kunnen komen vindt hij het leuk om pennen te sorteren op kleur, reclame en uitvoering. Het sorteren is voor hem een belangrijke invulling van de dag en zorgt voor de nodige afleiding', laat Chantal weten.

Vijf pakketjes

Afgelopen dinsdag deed de Apeldoornse een oproep in Gelderland helpt, omdat zij haar cliënt graag wil verrassen met nog meer pennen.
Chantal laat weten de reacties overweldigend te vinden; 'Dit had ik niet verwacht, alleen gisteren heb ik al 1000 pennen binnen gekregen en morgen verwacht ik nog vijf pakketjes met de post.'
Magda Kock zag de oproep op Facebook en overhandigde de pennen persoonlijk. 3,5 kilo ofwel 750 pennen gaf zij aan een dolblije Chantal. Maar zo waren er nog veel meer reacties. 'Vanmorgen had ik een meneer aan de lijn en die stuurt 900 pennen naar mij op, dus ik ga nu al richting de 2000 pennen. Ik ben daar erg blij mee', laat Chantal weten.

Sorteercentrum

De pennenverzamelaar voor wie Chantal dit allemaal doet kan deze pennen straks toevoegen aan de 15.000 pennen die hij al had en bij hem thuis in bakjes liggen opgeslagen.
'Sommige mensen hebben meubels in huis staan, dat heeft hij natuurlijk ook maar zijn huis lijkt op onderhand een postsorteercentrum. De ruimte is gevuld met honderden bakjes waar pennen in liggen, je blijft je verbazen als je binnen komt', aldus Chantal.
Chantal gaat zaterdag bij haar cliënt langs om hem te vertellen dat ze een oproep heeft gedaan op Radio Gelderland en dan zal ze de pennen die bij haar zijn binnengekomen aan hem overhandigen.
'Uiteraard ben ik erg benieuwd naar zijn reactie, want dit verwacht hij natuurlijk nooit. Ik wil iedereen bedanken voor alle reacties, voorlopig hebben wij zo weer even voldoende en kan mijn cliënt verder met sorteren', aldus Chantal.