Nieuws

Uitzending zondag 17 april: Chimène van Oosterhout

ARNHEM - In deze aflevering nodigt Angelique Krüger presentatrice Chimène van Oosterhout uit om mee te gaan met De Zonnebloem. Ze start met ‘bezoekwerk’: ze haalt mevrouw Gierman uit Voorst op voor een gezellig dagje winkelen in Zutphen.
In deze aflevering nodigt Angelique Krüger presentatrice Chimène van Oosterhout uit om mee te gaan met De Zonnebloem. Ze start met ‘bezoekwerk’: ze haalt mevrouw Gierman uit Voorst op voor een gezellig dagje winkelen in Zutphen.
Mevrouw Gierman zit in een rolstoel, en voor deze dag heeft Oosterhout ook plaatsgenomen in een rolstoel. Daarnaast heeft ze een 'beperkingspak' aan: een vijftien kilo zwaar pak die lichamelijke beperkingen simuleert. Zo kruipt ze ’in de huid’ van een deelnemer van De Zonnebloem en ze is diep onder de indruk.

Winkelen gaat moeilijk

Mevrouw Gierman vindt mode erg leuk. 'Maar helaas kan ik door mijn lichamelijke beperking vrijwel niet winkelen. Dat vind ik jammer', vertelt ze. Daarom neemt ‘Er kan zoveel meer’ haar mee naar de binnenstad van Zutphen. Ze gaan op zoek naar mode voor mensen die rolstoelgebonden zijn.
In een damesmodezaak ervaart Chimène van Oosterhout zelf hoe lastig het is om met een beperking én in een rolstoel ‘even’ wat kleding te passen. 'Ik kreeg zoveel respect voor mevrouw Gierman. Doe het maar eens. Gedurende de dag stond een paar keer het huilen me nader dan het lachen. Ik vond het een enorm leerzame en interessante ervaring.'
Verder in deze uitzending:
Martheke Reuzel, vrijwilliger bij de Pröttelpot, waar de Vrouwenpraatgroep in Twello samen eet en samen praat.
Uitzending: zondag 17 april, 18.20 uur (ieder uur herhaald)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!