Nieuws

Uitvak van Vitesse in GelreDome wordt vernieuwd

In GelreDome wordt het vak voor fans van bezoekende clubs aangepast. Bij sommige wedstrijden hoeven de uitfans niet meer achter een grote glazen wand te zitten.
ARNHEM - In GelreDome wordt het vak voor fans van bezoekende clubs aangepast. Bij sommige wedstrijden hoeven de uitfans niet meer achter een grote glazen wand te zitten.
Vitesse neemt allerlei maatregelen om de sfeer in stadion GelreDome te verbeteren. Daarbij streeft de club ook naar 'normalisatie' als het gaat om fans van bezoekende clubs. De glazen wand wordt daarom een flink aantal rijen naar boven verplaatst.

Dichter bij het veld

Bij niet-risicowedstrijden kunnen supporters van de uitspelende club beneden in het vak voor de wand zitten. Net als in Engeland zitten de fans dan niet achter een afzetting.
Bij risicowedstrijden moeten de fans wel achter de wand plaatsnemen. Er blijft voldoende plek om te voldoen aan het maximum van 1000 beschikbare kaarten.
Afbeelding van de nieuwe situatie. De glazen wand (witte lijnen rechts) is een stuk omhoog geplaatst. Een deel van de plaatsen op de Noordtribune wordt afgedekt (gele lijn) om de capaciteit van GelreDome te verkleinen (bron: Vitesse)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!