Nieuws

WK Natte Neuzen voor gevorderden opnieuw in Laag-Soeren

WK behendigheid voor honden
Slingeren tussen de slalompaaltjes, door de slurf, over de wip en andere toestellen: Natte Neuzen voor gevorderden in Laag-Soeren. Vijf dagen lang strijkt de top van de wereld neer op de Veluwe vanwege het WK behendigheid voor honden. Het WK begint woensdag. © via Flickr van f/orme Pet Photography
LAAG-SOEREN - Slingeren tussen de slalompaaltjes, door de slurf, over de wip en andere toestellen: Natte Neuzen voor gevorderden in Laag-Soeren. Vijf dagen lang strijkt de top van de wereld neer op de Veluwe vanwege het WK behendigheid voor honden. Het WK begint woensdag.
Het is na 2014 voor de tweede keer dat het World Agility Championship in manege De Spreng wordt georganiseerd. Van woensdag tot en met het weekend strijden ruim 200 honden en hun begeleiders om het eremetaal.
In verschillende categorieën moeten honden over een parcours dat doet denken aan de Natte Neuzen show met Martin Gaus. Zo snel mogelijk of zo netjes mogelijk. 

Russen zijn favoriet

Volgens Ferry Verhoef van de organisatie zijn de Russische deelnemers favoriet. 'We kunnen vooraf zo'n beetje de gouden medailles opzij schuiven voor de Russen.' De sport wordt in dat land professioneel beoefend en flink gesponsord door de overheid. Er is dan ook geld om honden speciaal voor de sport te fokken.
'Maar dat betekent niet dat Nederlandse deelnemers geen kans maken. Als wij een goede dag hebben en de Russen een slechte is alles mogelijk', aldus Verhoef.
Het begint woensdag om 14.00 uur, zei Verhoef 's morgens op Radio Gelderland: