Nieuws

Leerlingen Arnhem International School geven startsein voor nieuwbouw

ARNHEM - Leerlingen van de Arnhem International School (AIS) geven vanmiddag het officiële startsein voor de nieuwbouw van de school in de wijk Schuytgraaf. Ze doen dit door een bord te onthullen.
Het spiksplinternieuwe schoolgebouw moet Gelderland straks aantrekkelijker maken voor expats. Dat zijn mensen die voor hun werk langdurig in het buitenland verblijven.
De kinderen van deze werknemers kunnen nu nog terecht op de huidige locaties van de AIS aan de Groningensingel (voortgezet onderwijs) en de Slochterenweg (basisonderwijs).

Aanwinst voor Gelderland

Het college van bestuur van de Gelderse onderwijsgroep Quadraam heeft opdracht gegeven voor de bouw. Voorzitter Marc Mittelmeijer vertelt dat het nieuwe onderkomen een aanwinst is voor Gelderland. 'Zeven jaar geleden zijn we gaan kijken hoe we het vestigingsklimaat voor bedrijven en kenniswerkers in de provincie zouden kunnen verbeteren. Goede onderwijsvoorzieningen voor kinderen van expats blijken een belangrijk aspect.'
Luister hier het radio-interview met Marc Mittelmeijer terug:

Alles onder een dak

De nieuwe locatie van de Arnhem International School biedt straks een totaalpakket. 'In het nieuwe gebouw komt een opvang voor kinderen vanaf 1 jaar, een primary school (4-12 jaar) en een secundary school (12-18 jaar). Het is de bedoeling dat ouders daar een thuisplek gaan creëren', legt Mittelmeijer uit.
Volgens hem is zo'n internationale school niet alleen voor mensen van buitenaf. 'Ook Nederlanders die als expat in het buitenland zitten en soms even terugkomen, maken er gebruik van. Die willen de doorlopende leerlijn van hun kinderen handhaven.'

Al 25 jaar internationaal onderwijs in Arnhem

De AIS biedt al 25 jaar internationaal onderwijs in Arnhem. 'Het concept van de international school is dat overal hetzelfde onderwijskundige systeem wordt gehanteerd. Daar zijn wereldwijd afspraken over gemaakt. Het maakt daardoor niet uit waar kinderen wonen, want overal krijgen ze op dezelfde manier les', aldus Mittelmeijer.
Mogelijk wordt het nieuwe schoolpand al aan het eind van het jaar opgeleverd. Anders gebeurt dit begin volgend jaar.