Nieuws

KNVB: Davy Pröpper mag broer niet belonen met vakantie

Davy Pröpper
PSV-voetballer Davy Pröpper uit Arnhem mag zijn broer Robin (De Graafschap) niet belonen met een vakantie. Dat zegt de KNVB.
ARNHEM - PSV-voetballer Davy Pröpper uit Arnhem mag zijn broer Robin (De Graafschap) niet belonen met een vakantie. Dat zegt de KNVB.
Davy Pröpper zegt woensdag in Voetbal International dat zijn broer Robin op zijn kosten een vakantie naar keuze mag uitzoeken als diens club De Graafschap op de laatste speeldag van Ajax wint. Dat kan namelijk beslissend zijn voor het kampioenschap.
'Volgens het reglement mag het niet. Je mag geen aanmoedigingspremie geven', reageert een woordvoerder van de KNVB.
'We zullen dat bij PSV aangeven', voegt hij eraan toe. 'Maar ik heb het idee dat het een verhaal is met een knipoog.'
In 2007 ging het gerucht dat Ajax spelers van Excelsior een winstpremie beloofden als ze op de laatste speeldag van concurrent AZ wonnen. Excelsior won inderdaad, maar PSV ging toen met de titel aan de haal. Het is nooit aangetoond dat Ajax daadwerkelijk een beloning heeft betaald.
Toen stond er ook nog niets over aanmoedigingspremies in de regels. Dat kwam pas in juni 2015. Toen verbood de KNVB de premies. Aanleiding was een internationale rechtszaak bij het sporttribunaal CAS in Lausanne. Daar werd bepaald dat dergelijke premies de integriteit van de sport aantasten.
Clubs die de winstpremies toch accepteren, kunnen worden uitgesloten van Europees voetbal.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!