Nieuws

De boer is troef - uitzending 6 april

Voor de eerste aflevering van ‘De boer is troef’ gaat Esther op bezoek bij een melkveehouderij in Ophemert. Boer Cor is al jaren met passie melkveehouder, maar zal binnen een aantal jaren zijn boerenbedrijf gaan overdragen aan zijn dochter Janneke.
OPHEMERT - Voor de eerste aflevering van ‘De boer is troef’ gaat Esther op bezoek bij een melkveehouderij in Ophemert. Boer Cor is al jaren met passie melkveehouder, maar zal binnen een aantal jaren zijn boerenbedrijf gaan overdragen aan zijn dochter Janneke.
Cor zorgt met veel liefde voor zijn koeien en hoopt dit ook nog een aantal jaren te mogen doen. Maar momenteel is het allemaal niet erg makkelijk voor hem. Door de lage melkprijs is het financieel erg zwaar.
Hij is niet de enige, want één op de drie boeren kan tegenwoordig zijn rekeningen niet betalen. Sinds de afschaffing van het melkquotom een jaar geleden is bij veel boeren de veestapel toegenomen. Maar tegelijk daalde de melkprijs tot onder de kostprijs.  

Van verpleegster tot boerin

Toch houdt dit Janneke niet tegen om de overstap te maken van verpleegster naar boerin. Ze volgt daarom nu ook een agrarische opleiding om uiteindelijk fulltime aan het werk te gaan op het bedrijf. Maar of ze het gaat redden?
Naast de koeien heeft Cor ook al tien jaar het ‘Beter boeren bed’. Mensen kunnen bij hem op de boerderij komen kamperen, maar dan wel zonder elektriciteit. En dat brengt dan weer extra geld in het laatje.

Trekkers kiek'n

Tussendoor gaan we trekkers kiek’n met de 86-jarige Wim Vels uit Angerlo. In al die jaren heeft hij meerdere tractoren gekocht én bewaard. En die wil hij maar al te graag laten zien…