Nieuws

Wie haalt toch de roze fietsen in Arnhem weg?

ARNHEM - De roze geverfde fietsen die her en der in Gelderland aan palen zijn opgehangen, worden in Arnhem van hun plek gehaald door onbekenden.
Zo ligt er op het Gele Rijdersplein een fiets boven op een hoogwerker. Verderop staat een fiets tegen een bloembak.
Met de roze fietsen aan palen in drukke straten en wegen wordt aandacht gevraagd voor de wielerronde Giro d'Italia die in Gelderland start.
Ook zijn er fietsen in fietsenrekken geplaatst. Volgens een medewerker van restaurant Sushi Koi, gevestigd aan het plein, klopt het dat de fietsen van de palen worden gehaald.

Roze plaatsnaamborden

Volgens een medewerker stond er voor de zaak op het plein eerder nog een fiets vast met tie wraps. Het is onduidelijk wie verantwoordelijk is voor het verplaatsen van de fietsen. Een woordvoerder van de gemeente Arnhem laat weten, dat de gemeente bekijkt hoe de fietsen beter vastgezet kunnen worden.
Vanaf maandag kleuren de plaatsnaamborden van Arnhem ook roze.
De Giro d’Italia gaat 6 mei van start in Gelderland. De eerste etappe is een tijdrit in Apeldoorn. De dag erna wordt er een lange etappe gereden van Arnhem naar Nijmegen. Op 8 mei volgt er nog een rit van 190 km die het peloton weer in Arnhem terugbrengt.
Na deze Gelderse start vertrekken de fietsers per vliegtuig  naar Italië voor de rest van de Giro. De gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen hebben gezamenlijk met de provincie dit wereldevenement naar Gelderland gehaald.