Nieuws

Vanaf april meer FlixBussen door Gelderland

Er komen twee nieuwe FlixBuslijnen door Gelderland te rijden. Het gaat om de verbindingen Enschede-Arnhem-Tiel-Rotterdam-Delft en Groningen-Zwolle-Arnhem-Nijmegen-Maastricht. Een FlixBus is een intercitybuslijn die zonder tussenstops tussen een aantal grote steden rijdt.
ARNHEM - Er komen twee nieuwe FlixBuslijnen door Gelderland te rijden. Het gaat om de verbindingen Enschede-Arnhem-Tiel-Rotterdam-Delft en Groningen-Zwolle-Arnhem-Nijmegen-Maastricht. Een FlixBus is een intercitybuslijn die zonder tussenstops tussen een aantal grote steden rijdt.
De provincie heeft voor vijf jaar een ontheffing gegeven. Het is niet mogelijk om met een FlixBus om bijvoorbeeld in Arnhem op te stappen en in Nijmegen uit te stappen. Op dit traject rijden al andere busvervoerders.

Sneller en goedkoper

Volgens een woordvoerder van het bedrijf is de bus goedkoper en sneller dan de trein en bijna net zo snel als de auto. Reizigersorganisatie Rover is blij met de Flixbus en noemt het een gat in de markt. Een goed alternatief en gezonde concurrentie. De organisatie heeft wel twijfels of de prijs laag te houden is. Daarvoor moeten de bussen wel vol zitten.

Uitbreiding vanaf april

Er rijdt sinds december al een FlixBus vanuit Nijmegen naar Rotterdam en vanuit Apeldoorn naar Groningen en Eindhoven. De FlixBussen rijden vanaf april op de nieuwe trajecten door Gelderland. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!