Nieuws

Du blijft populairste schlager van luisteraars Radio Gelderland

Du van Peter Maffay blijft de populairste Duitse schlager van de luisteraars van Radio Gelderland. Honderden mensen stemden voor en tijdens de Duitse dag via onze speciale website.
ARNHEM - Du van Peter Maffay blijft de populairste Duitse schlager van de luisteraars van Radio Gelderland. Honderden mensen stemden voor en tijdens de Duitse dag via onze speciale website.
Geniet hieronder na van de Duitse dag met de top-10 van meest gekozen Duitse schlager:

1 Peter Maffay - Du

Peter Obbink uit Steenderen: 'Du zingen we altijd uit volle borst mee. We hebben elkaar leren kennen in de begin jaren 70. Op ons werk zong de hele afdeling altijd mee!'. 

2 Andrea Berg  - Du hast mich tausend Mal belogen

'Vakantieherinnering aan Duitsland', zegt Jo van Wijk uit Beuningen over de eerste en meteen grootste hit van zangeres Andrea Berg.

3 Helene Fisher - Atemlos durch die Nacht

Heidi Gommers uit Nijmegen is een echte fan van Helene: 'Fantastische zangeres. Vorig jaar in Gelsenkirchen een van haar stadionconcerten bezocht. Nu echte fan!'. 

4 Nena - 99 Luftballons

Mina van Eersel was een van de velen die puntje gaven aan dit lied: 'Hier krijg je een goed humeur van. Stel je voor dat meneer Poetin  zijn straaljagers laat  schieten op 99 Luftballons.... leuke gedachte.'

5 Nicole - Ein Bisschen Frieden

Wim uit Haaksbergen, Diny uit Nijmegen, Ans uit Bemmel en ook onder meer Robert uit Arnhem stemden deze songfestivaltopper hoog de lijst in.

6 Jürgen Marcos - Ein Festival der Liebe

In de jukebox in het café draaide Paulien te Roller uit Zieuwent  deze ooit helemaal grijs. Tweede paasdag stond de meezinger in onze SuperSchlagerParade Top10.

7 Bernd Cluver - Der Junge mit Der Mundharmonika

The Camps uit Arnhem koos onder meer voor de inmiddels overleden Cluver. 'Ik hou van Duitse muziek'. 

8 Falco - Jeanny

'Deze zanger is gewoon niet te overtreffen', stelt Trees Boudewijn uit Heerewaarden over Falco. 

9 Marianne Rosenberg  - Ich bin wie du

Een heerlijke plaat om een radioshow mee te beginnen', zegt Jaap van Houten. Ingeborg in Apeldoorn weet wat ze gaat doen als we deze draaien: 'Meezingen! '. 

10 Reinhardt Mey  - Gute Nacht Freunde

Bekend van Met Het oog op Morgen natuurlijk deze klassieker. 'Ik hoor dit nummer vaak na een late dienst, en zing het dan uit volle borst mee', schrijft Jan Addink uit Hummelo.