Nieuws

Uitzending 26 april: van Lith naar Tiel

We gaan de Waal weer op, door de sluizen van St. Andries. Hier kussen de twee grootste Nederlandse rivieren elkaar. We varen van de stille Maas naar de drukke Waal waar we klein duimpje zijn tussen de enorme containerschepen.
ARNHEM - We gaan de Waal weer op, door de sluizen van St. Andries. Hier kussen de twee grootste Nederlandse rivieren elkaar. We varen van de stille Maas naar de drukke Waal waar we klein duimpje zijn tussen de enorme containerschepen.
Spanning aan boord als we de Waal opdraaien en vrijwel onmiddellijk gaat het mis. De communicatie laat het afweten en bij het uitvaren van het kanaal liggen we onverwacht op ramkoers met een enorm grindschip.
Met de oude Kromhout op volle toeren weten we aan een aanvaring te ontsnappen om vervolgens midden tussen de beroepsvaart te belanden. Er wordt wat afgescholden over de marifoon voordat we enigszins timide een rustige koers langs de oever hebben gevonden op weg naar Tiel.
Onderweg tot rust gekomen in het atelier van de rivierenschilder Willem den Ouden.
Gelukkig was daar langs de dijk ook een mooi ambachtelijk stokerijtje waar we onze roekeloze ervaringen van die dag stilletjes konden wegdrinken bij muziek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!