Nieuws

Strafrechtelijk onderzoek na vondst asbest op Callunaplein in Dieren

DIEREN - Er komt een strafrechtelijk onderzoek om te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor de verspreiding van de asbestdeeltjes op het Callunaplein in Dieren. Dat zegt de gemeente Rheden. Ruim een week geleden werd er asbest gevonden op het winkelplein.
Het plein werd vorige week zaterdag halsoverkop ontruimd en daarna professioneel schoongemaakt. Volgens de burgemeester zijn reclamelichtbakken van de gevel van winkels getrokken en is de asbest zo verspreid.
Daardoor zijn er stukjes asbest op de straat terecht gekomen, aldus van Wingerden vorige week. Het is nog steeds onduidelijk wie daar nu verantwoordelijk voor is. De ondernemersvereniging gaf wel aan dat winkeliers los van elkaar de lichtbakken begin maart hebben laten verwijderen door verschillende bedrijven of personen.    
Uiteindelijk heeft de gemeente een professioneel bedrijf ingehuurd om de deeltjes op de straat zo snel mogelijk op te ruimen. Enkele dagen zag je in Dieren mannen met witte pakken en stofzuigers de straat schoonmaken en werd zo de asbest opgeruimd. Vorige week maandag konden alle winkels weer open. De woningen boven de winkels bleven wel toegankelijk. 
De Veiligheids- en Gezondheidsdienst Gelderland Midden heeft eerder ook laten weten dat er geen gevaar was voor de volksgezondheid.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!