Nieuws

Kinderboekenwinkel overspoeld met reacties na facebookoproep voor opvolging

ARNHEM - Al twee en een half jaar jaar zijn ze op zoek naar een geschikte opvolger voor hun kinderboekenwinkels in Arnhem en Nijmegen. Ze konden geen geschikte kandidaten vinden, maar een oproepje op Facebook overtreft hun stoutste dromen. Het bericht van zus Carole en broer Bart de Mooij is inmiddels ruim 900 keer gedeeld. Bovendien hebben zich -volgens de eigenaren van de kinderboekenwinkels- meerdere serieuze overnamekandidaten gemeld.
Een beetje beduusd is ze er van. Carole de Mooij heeft de leukste reacties op de Facebook-oproep uitgeprint. Met trots leest ze er een paar voor. Onder die reacties zijn dus ook serieuze kandidaten voor de overname van de kinderboekenwinkels. Tot grote opluchting van broer en zus, want ze zouden het doodzonde vinden als er geen opvolger gevonden wordt.
Dat zou wel behoorlijk pijn doen', stelt broer Bart de Mooij. 'Stoppen is moeilijk, maar ik wil nu ook wel eens dingen doen waar ik niet eerder aan toegekomen ben'. 'Het is ons kindje, maar zelf zijn we inmiddels een beetje over de houdbaarheidsdatum heen', vult zijn 70-jarige zus aan. 

Knoop doorhakken

Twee en een half jaar geleden was er een mogelijke overnamekandidaat die op het laatste moment afhaakte. Toen dat niet doorging, bleven de beide eigenaren verder zoeken. Er gewoon mee stoppen lijkt geen optie voor Bart en Carole. Eind deze maand  willen broer en zus de knoop echt definitief doorhakken.