Drie Gelderse wielrenners in Ronde van Catalonië

Robert Gesink (links) en Wilco Kelderman willen een goed klassement rijden in Catalonië.
SANT JOAN DE MOLLET - Lotto-Jumbo komt maandag met drie Gelderse wielrenners aan de start van de Ronde van Catalonië.
Voor Robert Gesink uit Varsseveld is het de eerste World Tour-wedstrijd van het seizoen. Hij reed tot dusverre alleen de Ronde van Algarve in Portugal.
“Ik heb een zwaar trainingsblok achter de rug en ben klaar voor deze wedstrijd”, geeft de Achterhoeker aan. “Het wordt een superzware koers. Qua parcours, maar ook qua startveld."
Ook Barnevelder Wilco Kelderman is erbij. Hij deed vorige week nog mee aan Parijs-Nice, maar in de zwaarste bergetappe kon hij door hongerklop de favorieten niet volgen. Kelderman werd uiteindelijk dertiende in het klassement.
Koen Bouwman uit Ulft debuteert in de World Tour. Het 22-jarige talent is bezig aan zijn eerste seizoen bij de ploeg, nadat hij eind vorig seizoen een contract af wist te dwingen tijdens een stage.
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!