Nieuws

Wie wil er in Arnhem nou wonen in een huisje zonder wc, douche en verwarming?

ARNHEM - Wie wil er wonen in een huisje zonder cv, douche en toilet? Volkshuisvesting Arnhem is op zoek naar iemand die in Klarendal in een woning uit 1866 wil wonen. Niet alleen de woning, ook de inrichting stamt uit die tijd.
Het huisje op de Catharijnestraat was tot voor kort een normale woning. Nu is het in de oorspronkelijk stijl teruggebracht. In combinatie met een inrichting uit 1866, compleet met bedstee en lavet, wordt het een museumhuisje.

Wie wil?

Volkshuisvesting heeft meerdere woningen in haar beheer uit verschillende tijdsperioden, allen teruggebracht in de oorspronkelijke staat. Maar één zo oud als deze, die was er nog niet. De vraag is: alleen wie er wil leven met een lavet in plaats van een douche en zonder normale keuken?

Niet gevreesd...

Alleen in het gedeelte van de woning dat voor het publiek eens per maand toegankelijk is als museum, mag niets te zien zijn van de moderne gemakken. Elders in de woning zijn een normaal toilet, cv en badkamer.
Volkshuisvesting is nog wel op zoek naar lakens, tafels, potten en pannen uit die tijd die straks gebruikt kunnen worden. Per 11 mei moet het museumhuisje open zijn.