Nieuws

VVOG-speler doet aangifte van racisme: 'Nu wordt er een zaak van gemaakt'

HARDERWIJK - Voetballer Pernelly Biya van hoofdklasser VVOG uit Harderwijk heeft maandag aangifte gedaan van racisme. Tijdens het uitduel met Harkemase Boys maakte zaterdag iemand apengeluiden naar hem.
Biya stapte maandagmiddag daarom samen met voorzitter Laurens de Kleine van VVOG het politiebureau in Harderwijk binnen. 'Als ik geen aangifte zou doen, zou er geen zaak van worden gemaakt. Nu wordt er wél een zaak van gemaakt. Degene die het zo stoer vond om dit te doen, die mag wel worden aangepakt, vind ik', aldus Biya.
Na het incident zaterdag stapten beide teams van het veld. De tuchtcommissie van de KNVB onderzoekt de zaak. Degene die de apengeluiden maakte, is volgens Harkemase Boys een jeugdige toeschouwer van de Friese club. Hij is zaterdag snel tot de orde geroepen door andere supporters. Hij is geen lid, maar de club heeft hem de toegang tot het sportpark ontzegd.
De 22-jarige Biya is geboren in Congo. Toen hij drie maanden oud was, kwam hij naar Nederland. Hij begon in Apeldoorn als straatvoetballer en is intussen vleugelaanvaller in de hoofdklasse bij VVOG in Harderwijk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!