Nieuws

Rokende militair mishandelt hoofdconducteur in Nijmegen

De politie heeft zondagavond op het station in Nijmegen een 19-jarige man uit Arnhem aangehouden. Hij had een hoofdconducteur mishandeld.
NIJMEGEN - De politie heeft zondagavond op het station in Nijmegen een 19-jarige man uit Arnhem aangehouden. Hij had een hoofdconducteur mishandeld.
De hoofdconducteur sprak de man, een beroepsmilitair, aan omdat hij rookte in de trein. Toen de conducteur een bekeuring wilde uitschrijven, kwam het tot een aanvaring tussen de spoorwegenmedewerker en de verdachte.
Nadat de trein op het station was gestopt, viel de hoofdconducteur tijdens de schermutseling uit de trein op het perron. Een andere conducteur en omstanders wisten de Arnhemmer aan te houden.

Overgedragen aan marechaussee

Politiemensen namen hem mee naar het politiebureau. Daar werd hij overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, omdat hij militair is. De hoofdconducteur liep een aantal lichte verwondingen op.
De vakbond voor rijdend personeel VVMC reageert furieus op de mishandeling. 'Je moet met je poten van onze mensen afblijven', zegt Wim Eilert. 'Als je iets doet wat niet mag, bied dan gewoon je excuses aan.'