Nieuws

Uitslaande brand verwoest verpakkingsbedrijf in Putten, brandweer blust nog lang na

PUTTEN - Het bedrijf Verhoef Packaging aan de Hoge Eng-Oost in Putten is vrijdagavond door brand verwoest. De zeer grote uitslaande brand legde het bedrijfsgebouw in enkele uren in de as. Er raakte niemand gewond. De brandweer was zaterdagmorgen nog aan het nablussen.
De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland meldde rond 1.15 uur op Twitter dat de brand onder controle was: 
Zaterdagochtend waren er nog brandjes die smeulden of die moeilijk konden worden bereikt omdat ze afgedekt zijn door materialen die er bovenop zijn gevallen, zegt een woordvoerder van de brandweer.
Het lijkt erop dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen:
Om het vuur te bestrijden zette de brandweer extra blusvoertuigen en hoogwerkers in. In het pand lagen materialen van papier, karton en kunststof opgeslagen. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de aangrenzende vloerenhandel en garage.

Kleine storing

Vanwege rookontwikkeling adviseerde de brandweer omwonenden ramen en deuren gesloten te houden en afzuigsystemen uit te zetten. Door de brand ontstond een kleine stroomstoring waardoor enkele woningen in de omgeving zonder elektriciteit kwamen te zitten.

LIVEBLOG (gesloten)

22.58 We sluiten het liveblog. Als er nieuws is dan ziet u dat in onze normale berichtgeving.
22.45 Er was niemand in het pand aanwezig.
22.42 De brandweer verwacht tot in de nacht nog bezig te zijn met blussen.
22.40 De brand is nog niet onder controle.
22.31 Er komt volgens de brandweer nog steeds veel rook vrij. Bij overlast is het advies: sluit deuren/ramen en zet de afzuiging in uw woning uit. En blijf uit de rook.
22.29 Door de vrieskou daalt de rook en daardoor is er volgens de brandweer meer overlast. Rook trekt vooral weg naar de Voorthuizerstraat richting Garderenseweg.
22.27 Beelden van onze cameraman staan nu op de site en app.
22.21 Bij enkele huizen en bedrijven is de stroom uitgevallen. Netbeheerder Liander probeert de stroomvoorziening te herstellen.
22.05 In het getroffen bedrijf van 50x35 meter lag karton, papier en plastic opgeslagen. Er wordt een kraan ingezet om beter bij de brand te kunnen.
21.36 De brandweer laat het pand van Verhoef Packaging gecontroleerd uitbranden. Twee aangrenzende panden, een vloerenhandel en een garagebedrijf, blijven behouden, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland.
21.25 Op deze foto van onze verslaggever is duidelijk te zien dat een deel van het pand op instorten staat.
21.17 De brand is volgens deze Twitteraar een stuk minder geworden.
20.59 Medewerkers van het bedrijf Bad en Wonen, dat achter het pand ligt waar brand woedt, mochten doorlopen op eigen risico. 'Volgens de brandweer is er nog ontploffingsgevaar, maar we wilden toch weten hoe het gesteld was met ons bedrijf', aldus een medewerker. 'Ons pand wordt momenteel nat gespoten dus we zitten volgens mij wel veilig. We mogen in ieder geval naar binnen en buiten lopen, is ons verteld.'
20.55 Dit filmpje laat duidelijk de omvang van de brand zien.
20.49 Nog steeds zijn er enorme rookwolken te zien.
20.44 Te zien op een foto van Theo van Dalen. Er staan tientallen mensen naar de brand te kijken, ondanks de waarschuwing van de politie om niet te komen kijken.

20.41 De provinciale weg N303 bij Putten is afgesloten, meldt de VerkeersInformatieDienst.
20.33 Op dit filmpje is een knal uit het brandende pand te horen.
20.26 De brandweer spreekt inmiddels van een zeer grote brand.
20.13 In het pand zou nog een dieseltank aanwezig zijn.
20.11 De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur naar andere bedrijven overslaat. Volgens omstanders zou de brand al zijn overslagen, maar dat is nog niet bevestigd.
20.01 Een omstander meldt dat hij diverse knallen hoorde.
19.56 Beelden van de brand op Twitter
19.55 De hulpdiensten geven GRIP1 af.
19.48 De Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland adviseert omwonenden die last hebben van de rook en stank om ramen en deuren te sluiten.
19.47 Eerste foto van de brand in Putten
19.33 Eerste melding van de brand.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!