Nieuws

Oproep Will Simon in Opsporing Verzocht succesvol: tipgever over zaak 1974 meldt zich weer

Screenshot YouTube Televisiemomenten
De oproep van Will Simon vorige week in Opsporing Verzocht was succesvol: de anonieme tipgever heeft zich opnieuw gemeld in de oude moordzaak in Den Haag in 1974, waarbij de 76-jarige weduwe Daisy Gijsberts in haar woning werd vermoord.
APELDOORN - De oproep van Will Simon vorige week in Opsporing Verzocht was succesvol: de anonieme tipgever heeft zich opnieuw gemeld in de oude moordzaak in Den Haag in 1974, waarbij de 76-jarige weduwe Daisy Gijsberts in haar woning werd vermoord.
De 87-jarige Apeldoorner Simon moest helpen bij het oplossen van de 42-jaar oude zaak. De politie zocht een anonieme briefschrijver die belangrijke informatie heeft over de dood van Daisy Gijsbers.

Verbaasd dat ze mij vroegen

Simon heeft deze zaak ooit behandeld in een proefuitzending van Opsporing Verzocht. Het vermoeden bestond dat de briefschrijfster van dezelfde generatie is als Will Simon en daarom werd hem gevraagd om te helpen bij het oplossen van de zaak. 'Een bijzondere gebeurtenis, ik was eerst verbaasd dat ze mij vroegen', zegt Simon.

Twee brieven gekregen

Opsporing Verzocht hoopte met het inzetten van Simon de generatiekloof te verkleinen met de briefschrijfster. En kennelijk met succes dus. De anonieme briefschrijver heeft zich opnieuw bij de politie gemeld:
'We hebben opnieuw twee brieven gekregen. Daarin wordt geschreven dat de politie alle informatie al heeft, maar dat is niet zo.' aldus woordvoerder Annemarie De Mooij van de politie. Vandaar dat de politie opnieuw een oproep doet dat de schrijver zich opnieuw meldt. 
Er kwamen ook nog 22 andere tips binnen in deze zaak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!