Nieuws

Bureau GLD uitzending 2 maart 2016

ARNHEM - In deze uitzending zochten we een man die in Tiel meisjes heeft lastig gevallen. Enkele dagen na de uitzending is een man aangehouden. Mooi nieuws! Verder een straatroof op klaarlichte dag in Ermelo, een poging tot winkeldiefstal in Wageningen en rellen op de Korenmarkt in Arnhem.

Straatroof op klaarlichte dag Ermelo

Op woensdagmiddag 16 december wordt tussen 14.00 en 14.30 uur op de Asch van Wijcklaan in Ermelo een jongeman beroofd van zijn pinpas en pincode. Het slachtoffer woont in Ermelo in een woongroep onder begeleidingen. Op de Asch van Wijkstraat wordt hij aangesproken door een onbekende jongeman wanneer hij voorbij fietst. Het slachtoffer wordt bedreigd met een scherp voorwerp en moet zijn pinpas en pincode geven. De dader gaat ervandoor en niet veel later wordt in Putten bij de ING bank met de pinpas gepind. 
Deze jongeman is:
-ongeveer 19/20 jaar.
-beetje getint.
-ongeveer 1.90m lang
-normaal postuur
-ovaal gezicht met baardstoppels.
-kleding een nylon zwarte jas tot op de heupen met capuchon die hij op had.
-trainingsbroek kleur zwart met lichtkleurige gele zijkant.
-zwarte schoenen, geen sportschoenen.
Met de pas is bij de bank zo'n € 600 opgenomen. 

Poging diefstal Wageningen

Bij de Albert Heijn aan de Stadsbrink probeert een man een tas vol spullen te stelen. Met de spullen (waarde € 124) loopt hij langs de kassa, zonder te betalen... Het personeel heeft de man in de gaten en spreekt hem aan. De man kiest eieren voor zijn geld, zet de tas neer en loopt weg. Hij fietst in de richting van de Rooseveltweg.
Dit is zijn signalement:
-40-45 jaar
-Turksachtig uiterlijk
-een gezet postuur
-donkere muts
-spijkerbroek en
-zwarte jas

Tips

Wie informatie heeft kan bellen met de politie 0800-6070 of anoniem 0800-7000