Nieuws

Tent Circus Renz geveild voor 80.000 euro

ERMELO - De tent van het failliete Circus Renz is vrijdag op een veiling in Ermelo verkocht voor 80.000 euro aan een Nederlandse koper.
De nieuwe eigenaar van de tent, de oplegger en de tribunes is Barry Nuisker. Hij wil de tent verhuren en inzetten bij festivals. 
Oud-directeur en clown Milko Steijvers is blij en opgelucht. 'Ik had niet verwacht dat de tent zoveel zou opleveren en ik was bang dat hij naar een buitenlandse partij zou gaan. Nu kan ik hem misschien nog eens lenen.' 
Verslaggever Arjan Hoefakker was bij de veiling: 
Het circus had tot 1 oktober vorig jaar de tijd om een schuld van 130.000 euro te betalen, maar dit lukte niet. Daarop besloot de Belastingdienst beslag te leggen op de spullen. De tent van het circus was toen net opgebouwd in Heerde.
De circustent heeft een diameter van 31,5 meter. Ook de tribunes en oplegger gingen onder de hamer.
Steijvers was er kapot van: 'Het is alsof je kind van je wordt afgepakt'. Hij zegt dat zijn circus niet failliet had hoeven gaan als er meer tijd was gegund door de fiscus. Dat zijn tent in Nederlandse handen blijft, troost hem enigszins. 'Maar toch is het verschrikkelijk. Circus Renz zat in mijn hart en mijn nieren.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!