Nieuws

Beschonken vrouw rijdt winkel in Groesbeek binnen

GROESBEEK - Een vrouw uit Groesbeek heeft in de nacht van zaterdag op zondag met haar auto een kledingwinkel aan de Pannenstraat in haar dorp geramd. Volgens de politie had de vrouw een slok te veel op.
Het ongeluk gebeurde rond 1.50 uur. De vrouw verloor op de Pannenstraat de macht over het stuur, reed tegen een muurtje van een tuin van een woning en kwam na het omverrijden van een paal in de winkel tot stilstand. De schade is groot.
'We lagen te slapen toen het gebeurde,' zegt de eigenaar van de kledingzaak, die boven de winkel woont. 'Het leek wel een aardbeving. De fotolijstjes vielen van de muur.' Toen hij beneden ging kijken, was de automobiliste al gevlucht.
De politie kon de vrouw achterhalen aan de hand van haar kenteken. Ze is aangehouden en moest mee naar het politiebureau. De eigenaar van de kledingzaak weet nog niet hoeveel de schade bedraagt. 'Maar het is de vraag of de verzekering dat vergoedt. Ze zullen vast in de kleine lettertjes hebben staan dat ze niet uitkeren bij rijden onder invloed.'