Nieuws

Ruim 40.000 handtekeningen voor behoud Kinderombudsman Dullaert

Ruim 40.000 handtekeningen voor behoud Kinderombudsman Dullaert
De petitie voor het behoud van de in Zutphen geboren Marc Dullaert als Kinderombudsman heeft in totaal 40.557 handtekeningen opgeleverd. Woensdag zijn die overhandigd aan Pia Dijkstra (D66), voorzitter van de Kamercommissie Binnenlandse Zaken.
ZUTPHEN - De petitie voor het behoud van de in Zutphen geboren Marc Dullaert als Kinderombudsman heeft in totaal 40.557 handtekeningen opgeleverd. Woensdag zijn die overhandigd aan Pia Dijkstra (D66), voorzitter van de Kamercommissie Binnenlandse Zaken.
De Nationale ombudsman Reinier van Zutphen maakte eind januari bekend dat de ambtstermijn van Kinderombudsman Dullaert niet wordt verlengd. Die loopt af op 1 april. Hoe het nu verder gaat, kon Pia Dijkstra niet zeggen.
Dullaert heeft zich twee jaar geleden verzet tegen de uitvoering van het kinderpardon door toenmalig staatssecretaris Teeven.
Volgens Dullaert werden vijf kinderen uit Gelderland onterecht afgewezen, omdat de regels te streng werden toegepast. Tri Pham uit Wageningen is één van de kinderen voor wie Dullaert zich inzette.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!