Nieuws

Trots op Gelderland uitzending 2 maart

Van de krulvermicelli tot de bouillonblokjes; bij de Honigfabriek in Nijmegen rolde het honderd jaar lang van de band. Vanaf 2012 werd het stil in de fabriek, maar nu borrelt en bruist er weer van alles! Allerlei kleine bedrijven vinden er hun thuis, zoals: een ambachtelijke bierbrouwer, een creatieve denktank en een dansschool. Een voorbeeld van hergebruik van een historisch gebouw waar Gelderland trots op kan zijn!
NIJMEGEN - Van de krulvermicelli tot de bouillonblokjes; bij de Honigfabriek in Nijmegen rolde het honderd jaar lang van de band. Vanaf 2012 werd het stil in de fabriek, maar nu borrelt en bruist er weer van alles! Allerlei kleine bedrijven vinden er hun thuis, zoals: een ambachtelijke bierbrouwer, een creatieve denktank en een dansschool. Een voorbeeld van hergebruik van een historisch gebouw waar Gelderland trots op kan zijn!
En bij Buitink in Duiven bedenken ze nieuwe manieren om zeildoek en folie te gebruiken: zoals in kunstobjecten of een opblaasbaar dak. En van het restmateriaal worden door twee ontwerpers ook nog tassen gemaakt!