Nieuws

Neckermann opent winkels in Ede en Zutphen voor afhalen, kopen of klagen

EDE - Terwijl de V&D de deuren niet opent, wordt er in Ede en Zutphen hard gewerkt om nieuwe winkels van de online-gigant Neckermann.com af te krijgen. Vrijdag gaan die open.
De onlineshop heeft in Ede en Zutphen fysieke winkels overgenomen. Neckermann kiest in Gelderland voor Ede en Zutphen vanwege de ligging, het bedrijf wil uiteindelijk spreiding door het hele land.
In de winkels kunnen mensen hun onlinebestellingen afhalen, maar ook nog 'gewoon' aankopen doen. Directeur Bas Pieper van de keten ziet er heil in om échte winkels te openen, als aanvulling op de onlineshop.

Klanten verleiden

Bas Pieper: 'Er komt ook een winkel in Amsterdam; het bedrijf wil uiteindelijk spreiding door het hele land. In de Benelux openen we dertien winkels. We willen ook service bieden en er komt een pick-up-point. We willen mensen dan meteen verleiden om andere dingen mee te nemen.'
Bij de Neckermann kun je straks van alles kopen van drones tot luiers, maar dat is nog lang niet bij iedereen bekend. Bij navraag op straat noemen mensen vooral 'reizen' als belangrijkste product als hun wordt gevraagd waar Neckermann hen aan doet denken.

Vlees noch vis

De deskundigen zijn het er niet over eens; de één vindt het een geniaal plan van Neckermann om een echte winkel te openen, de ander ziet niets in. Cor Molenaar is retaildeskundige en zegt: 'Ze kiezen niet echt voor het internet en niet echt vóór de winkel. Ik denk dat het niet gaat werken.'
Retaildeskundige Maarten Beernink uit Zelhem vindt dat Neckermann strategisch gezien een goede stap zet met de stenen winkel. 'De klant wil geholpen worden en daarna online bestellen. Dat voelt Neckerman goed aan. Anders dan de V&D die de boot gemist heeft.'
'Neckermann brengt online naar de winkel. Rond kijken en op een internetzuil je bestelling doen. Slim.' Beernink denkt dat het een kwestie van tijd is dat Bol.com ook stenen winkels gaat openen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!