Nieuws

Valentijnssneeuw en gladheid in Gelderland

ARNHEM - In de avond en vannacht kan het lokaal glad blijven, waarschuwt het KNMI. Dat komt door sneeuwval. Op veel plaatsen in Gelderland begon Valentijnsdag vandaag dan ook met een laagje sneeuw en dat levert naast mooie plaatjes hier en daar ook risico's op. Met name op de Veluwe kan het plaatselijk glad zijn.
Daar lijkt de sneeuw het meest te blijven liggen. In het zuiden van Gelderland is nauwelijks sneeuw gevallen. De waarschuwing van het KNMI geldt tot nader bericht. Rijkswaterstaat strooide zondag tot het begin van de middag in totaal een miljoen kilo zout op snelwegen in Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht en delen van Noord-Brabant.

Startproblemen

Voor zover bekend leidde de sneeuw niet tot grote problemen op de weg. Sleepdienst Van Amerongen in Arnhem laat weten vooral bezig te zijn met het helpen van mensen bij wie de auto niet wil starten.
Vanochtend gingen op veel plaatsen strooiwagens de weg op. Op de A1 bij Apeldoorn belandde een strooiwagen naast de weg. Na een paar uur kon de vrachtwagen worden geborgen.
Foto: Dennis de Kanter
MeteoGroup uit Wageningen had voorspeld dat het in de Achterhoek zondagmiddag even wit kon worden, maar de sneeuw viel dus eerder.
Foto: Carlien Booij
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!