Nieuws

Zwarte Cross stopt met verkoop campingkaarten na gedoe met grondeigenaar

De Zwarte Cross staakt de verkoop van campingkaarten
Er kunnen geen campingkaarten meer voor de Zwarte Cross worden gekocht. De organisatie van het festival in Lichtenvoorde heeft een geschil met één van de grondeigenaren en kan dit jaar niet van zijn terrein gebruik maken.
LICHTENVOORDE - Er kunnen geen campingkaarten meer voor de Zwarte Cross worden gekocht. De organisatie van het festival in Lichtenvoorde heeft een geschil met één van de grondeigenaren en kan dit jaar niet van zijn terrein gebruik maken.
In 2015 konden er 25.000 mensen terecht op de camping van de Zwarte Cross. De grondeigenaar die niet meer wil meewerken bood ruimte aan 5.000 mensen. Dat betekent dat er dit jaar maar 20.000 mensen kunnen overnachten tijdens het festival.
Ronnie Degen van de organisatie van de Zwarte Cross hoopt dat er een akkoord met een nieuwe grondeigenaar kan worden gesloten. 'We gaan de komende periode met diverse partijen in gesprek. Het is ons streven binnen twee weken te kunnen aangeven of we met een nieuwe partij in zee gaan.' Dan wordt de verkoop van campingkaarten weer opgestart.

Zwarte Cross weg uit Lichtenvoorde?

Het festival gaat dit jaar hoe dan ook door in Lichtenvoorde. De Zwarte Cross staat gepland op 21, 22, 23 en 24 juli. Degen kan niet zeggen wat de gevolgen voor de toekomst van het festival in Lichtenvoorde zijn. 'We zijn erg tevreden over deze locatie. We hopen dat we hier kunnen blijven. Maar als we onvoldoende ruimte voor onze campinggasten hebben, worden we gedwongen naar een andere locatie te kijken. Maar daar is nu nog geen sprake van.'
Een woordvoerder van de gemeente Oost-Gelre laat weten de ontwikkelingen te betreuren. 'Het gaat om een zakelijk geschil. Daar heeft de gemeente in eerste instantie niets mee te maken. We willen wel, als daar om wordt gevraagd, een bemiddelende rol spelen. De Zwarte Cross is voor onze gemeente een belangrijk evenement.'