Nieuws

Wat is er dit Valentijnsweekend allemaal te doen in de mooiste provincie van Nederland?

Het is dit weekend Valentijn, dat zal weinig mensen ontgaan. De een vindt het niks, de ander maakt van de gelegenheid gebruik om zijn of haar geliefde eens extra te verwennen. Dat kan bijvoorbeeld met een dagje uit, want er is ook dit weekend weer genoeg te doen in de provincie.
ARNHEM - Het is dit weekend Valentijn, dat zal weinig mensen ontgaan. De een vindt het niks, de ander maakt van de gelegenheid gebruik om zijn of haar geliefde eens extra te verwennen. Dat kan bijvoorbeeld met een dagje uit, want er is ook dit weekend weer genoeg te doen in de provincie.
in de Americahal in Apeldoorn is vandaag de vakantiebeurs van de Stichting Vrije Recreatie. In de volksmond staat het bekend als kamperen bij de boer. De beurs heeft dit jaar een zwart randje: oprichter van de SVR Wim van den Berg overleed afgelopen week op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Het was wel zijn wens om de beurs te laten doorgaan.
Gratis toegang vanochtend in het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Tussen 08.30 uur en 13.00 uur wordt daar de wekelijkse Gelredag gehouden.
Er is genoeg te zien en te beleven: er wordt brood gebakken in de 19e eeuwse takkenbossenoven, bakker Martijn laat zien hoe wonderschone rozen van marsepein gemaakt worden en als klap op de vuurpijl is er die ochtend tweemaal een humoristische broodshow van bakker Fred. Radio Gelderland doet vanochtend live verslag vanaf van het evenement.
Stoere ridders kunnen zich vandaag en morgen melden bij Kasteel Hernen. Zwaardvechten, boogschieten en je moed tonen zijn belangrijk om uiteindelijk door Ridder Bart tot Ridder Wijchen tot Hernen geslagen te worden.

Versje typen

In Ermelo is vandaag het Valentijnfestival, als afsluiting van de Week van het Romantische Boek. Schrijfster Reina Crispijn krijgt dan de Valentijnprijs voor haar boek Dochter van de sterren.
Een gedichtje schrijven is zo eenvoudig nog niet. In Ede schuift Lars van der Werf achter de typemachine bij de plaatselijke Boek en Buro. Daar typt hij een versje voor ieder die dat wil en ook signeert hij zijn boeken. Een voorbeeld van zijn schrijfkunst:
M'n lucht heb ik blauw gemaakt
de zon laat ik maar schijnen
en van de allermooiste liedjes
draaien we alleen de refreinen

Fransche School

Trouwlustige stellen kunnen hun hart ophalen bij 'Weddingday Sensation' in Arnhem. Op Landgoed Groot Warnsborn te Arnhem kunnen aanstaande bruidsparen alvast 'een voorproefje op hun eigen trouwfeest meemaken'. Het evenement begint om 19.00 uur.
Culemborg staat zondag rond het middaguur in het teken van een cultuur- en muziekshow. In de Fransche School vertellen muzikale gasten uit binnen- en buitenland over hun carrière. Te gast zijn onder meer Leonie Meijer (foto), Annette de Rozario en Guus Janssen.
En op Radio Gelderland kunt u een liedje voor uw geliefde aanvragen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!