Nieuws

Rentree Rashica bij Vitesse, Diks waarschijnlijk gepasseerd

ARNHEM - Het lijkt er sterk op dat Kevin Diks in het beladen thuisduel vanavond van Vitesse tegen SC Heerenveen zijn basisplaats kwijt is.
Afgaande op de training donderdag, toen trainer Rob Maas uitgebreid elf tegen elf liet spelen, wordt Kevin Diks gepasseerd. Maas wilde op de stelling dat de Apeldoorner zijn plek verliest, niet ingaan. Diks is nu ruim een jaar een vaste waarde in de hoofdmacht. Guram Kashia blijft rechtsback, waardoor ook het centrum met Kruiswijk en Van der Werff intact blijft. Verder zijn er waarschijnlijk voorin twee wijzigingen ten opzichte van vorige week toen Vitesse met 1-0 verloor in Alkmaar van AZ.

Rashica

Milot Rashica keert, als de medische staf zijn definitieve goedkeuring geeft, na drie wedstrijden terug in het elftal als rechtsbuiten. De Albanees raakte geblesseerd tegen Ajax aan zijn knie. Hij lijkt nu volledig hersteld en trainde de hele week met de groep. Dennis Olynik is waarschijnlijk de andere vleugelspits aan de linkerkant. Izzy Brown is niet helemaal fit en tobt volgens Maas met enkelklachten. Overigens wilde Maas vrijdag na de traning op Papendal niets zeggen over zijn opstelling.

Achtste plaats

Dominic Solanke is nog altijd geblesseerd aan zijn achillespees en stond niet op het veld. Ibarra trainde apart van de groep na zijn hamstringblessure, maar zit nog niet bij de selectie voor het belangrijke thuisduel met Heerenveen. Vitesse is de afgelopen weken weggezakt naar de achtste plaats in de eredivisie. Heerenveen heeft vier punten minder, maar pakte uit de laatste vier wedstrijden negen punten.

Angstgegner

Vitesse heeft het bijna altijd moeilijk tegen Heerenveen. De laatste keer dat de Arnhemse club thuis in competitieverband won van Heerenveen was op 3 februari 2009. Nick Hofs maakte toen de enige goal. Op 29 oktober 2013 won Vitesse in het Abe Lenstra stadion wel (2-3) en afgelopen seizoen werden de Friezen ook nog een keer geklopt in de play-offs om Europees voetbal.
Vermoedelijke opstelling Vitesse: Room, Kashia, Van der Werff, Kruiswijk, Ota; Nakamba, Yeini, Baker; Rashica, Qazaishvili, Olynik (Brown)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!