Nieuws

Campus voor studenten, pop-up winkels en meer evenementen in Doetinchem

DOETINCHEM - Bij het station in Doetinchem zou een campus ontwikkeld moeten worden waar hippe hotelappartementen worden aangeboden voor onder andere studenten en stagiaires. De stagecampus is één van de voorstellen om de binnenstad van Doetinchem aantrekkelijker te maken.

Tientallen ideeën voor centrum

De afgelopen maanden hebben een aantal Doetinchemmers plannen bedacht voor de binnenstad. Naast een stagecampus zijn er ook ideeën ontwikkeld voor de verkoop van streekproducten, pop-up winkels en meer gezellige evenementen.
De plannen zijn vandaag en morgen te zien in het StadsLAB aan de Hamburgerstraat. De komende tijd worden de reacties die binnenkomen op de plannen verwerkt en wordt er gekeken welke voorstellen concreet op de raadsagenda komen.

Bewoners aan zet

De werkgroepen waarin onder andere ondernemers, bewoners en bezoekers zitten, zijn ontstaan nadat de gemeente vorige zomer gekozen heeft voor de aanpak van het hart van Doetinchem. Hoogleraar Gert-Jan Hospers heeft de binnenstad geanalyseerd en kwam met een aantal suggesties die de stad moesten verbeteren. De gemeente wilde dat de ideeën vooral van de Doetinchemse inwoners en ondernemers moesten komen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!