Nieuws

De kerkklok is stil, dus ligt Horssen wakker

De kerkklok van de Heilige Antonius Abtkerk in Horssen is op doordeweekse dagen 's nachts toch weer gewoon te horen. Een eerder besluit van het parochiebestuur om de klok alle nachten uit te zetten, is teruggedraaid. © Google
HORSSEN - De kerkklok van de Heilige Antonius Abtkerk in Horssen is op doordeweekse dagen 's nachts toch weer gewoon te horen. Een eerder besluit van het parochiebestuur om de klok alle nachten uit te zetten, is teruggedraaid.
De klok was uitgeschakeld op verzoek van de eigenaresse van de nabijgelegen Sint Bonifatiuskerk. In die kerk worden stilte-, yoga- en meditatieweekeinden gehouden. Deelnemers aan die bijeenkomsten gaven aan last te hebben van het nachtelijk gebeier.
Daarop besloot het parochiebestuur de klok tussen middernacht en 7.00 uur stil te zetten, onder het voorbehoud dat de Horssense gemeenschap geen bezwaren zou hebben.

Gehecht aan gebeier

Die klachten kwamen er wel en dus is tot een compromis besloten. Het bestuur van de parochie, waartoe de Heilige Antonius Abtkerk behoort, schrijft in het parochieblad wel verbaasd te zijn dat mensen 'wakker kunnen liggen van het niet slaan van een klok', maar is de buurt dankbaar voor de constructieve manier van meedenken.