Nieuws

Brandweer prijst Blue Band Bajes voor terugdringen brandmeldingen

De Blue Band Bajes in Arnhem heeft de TOOM-award gewonnen. Die prijs wordt door de brandweer Gelderland-Midden uitgereikt aan de instelling die er het beste in slaagt de valse meldingen terug te dringen.
ARNHEM - De Blue Band Bajes in Arnhem heeft de TOOM-award gewonnen. Die prijs wordt door de brandweer Gelderland-Midden uitgereikt aan de instelling die er het beste in slaagt de valse meldingen terug te dringen.
'In 96 procent van de gevallen rukken wij uit voor niets en dat komt vooral door de loze automatische meldingen. We hopen dat we het aantal zinloze meldingen sterk terug kunnen dringen', legt woordvoerder Jos Meeuwsen uit.
Veel instanties, zoals gevangenissen en verzorgingshuizen hebben een automatisch systeem. Dat betekent dat de brandweer gelijk wordt opgeroepen als het brandalarm afgaat. 'In veel gevallen bellen we eerst om zeker te weten dat er wat aan de hand is maar vaak is het niet duidelijk en dan rijden we toch. In veel gevallen kunnen we binnen een paar minuten alweer omkeren', vertelt Meeuwsen.