Nieuws

Trainer Eric Meijers: op de Heikant in Groesbeek kan het spookachtig zijn

Eric Meijers kent als geen ander het typische voetbalsfeertje op De Heikant. Veel ploegen hebben het moeilijk in Groesbeek. Zeker de laatste weken heeft Achilles'29 zich opgericht in eigen huis. 'Het is een beetje spookachtig', weet de ervaren coach.
GROESBEEK - Eric Meijers kent als geen ander het typische voetbalsfeertje op De Heikant. Veel ploegen hebben het moeilijk in Groesbeek. Zeker de laatste weken heeft Achilles'29 zich opgericht in eigen huis. 'Het is een beetje spookachtig', weet de ervaren coach.
De 52-jarige Nijmegenaar heeft met zijn selectie succes dit seizoen in het eigen stadionnetje. 'We zijn bezig met een mooie stabiele reeks.' Vier wedstrijden op rij won Achilles nu al op de eigen Heikant waar het publiek dicht op het veld zit en zich altijd roert. Zeker als de ploeg goed in de wedstrijd zit, heerst er dan een bijzondere ambiance. 'Het is toch een apart sfeertje', vindt Meijers. 'Wij hebben een eigen identiteit waarbij we onze afkomst nooit verloochenen.' 

Biljartlaken

Achilles profiteert van die situatie en omstandigheden. Het maakt de club sterk. 'Dat wij het thuis goed doen, komt zeker ook omdat tegenstanders hier liever niet komen. Dat is volgens mij absoluut een reden. Ook van ploegen in de top 5 van de Jupiler League kunnen wij winnen. Achilles kan hier altijd wel een bepaalde druk ontwikkelen. De meesten zijn natuurlijk ook kunstgras gewend tegenwoordig. Wij hebben nog gewoon natuurgras en dat is niet altijd een biljartlaken', schetst Meijers de situatie. Zeker tijdens avondwedstrijden is de wisselwerking met het fanatieke publiek aanstekelijk. 'Het is dan een beetje spookachtig', aldus de coach.

Kampioen

Sparta is echter de sterkte ploeg van dit moment. Onder trainer Alex Pastoor willen de Rotterdammers dolgraag terug naar de eredivisie. Toch is Meijers nog voorzichtig als hem gevraagd wordt of Sparta de aanstaande kampioen is. 'Toen ik nog coach was bij Helmond Sport, stond PEC Zwolle tien punten voor op de concurrentie. Dat was tijdens de winterstop. Ze zijn geen kampioen geworden. Soms kan er ineens de klad in komen en kun je de grip kwijt raken.'