Nieuws

Bedrijf Lochem bedenkt hippe gymzaal met opblaasbaan

LOCHEM - Het klimrek aan de wand, ringen, touwen en apenkooien. Volgens het Lochemse bedrijf Nijha kan het allemaal wel wat hipper. En dus bedachten ze een nieuwe manier van gymmen.
Met MobieZ – zoals het systeem heet – kunnen kinderen ook gymmen met bijvoorbeeld skateboards, of gaan boogschieten of freerunnen. Nijha heeft het nieuwe gymmen bedacht in samenwerking met oud-gymleraar Erik Spiegelenberg.
Zijn visie: 'Als je kijkt naar de gymzalen: die zien er vaak nog hetzelfde uit als 30 jaar geleden. Het is allemaal heel statisch en saai.' Dus dat kan beter.
Voor dat nieuwe gymmen ontwikkelde het Lochemse bedrijf ook nieuwe klimrekken die overal in de zaal opgesteld kunnen worden en ze maakten bijvoorbeeld airmatten; een alternatief voor de lange turnmat.

Luchtdruk aanpassen aan kleuter

Een airmat is opblaasbare baan waarvan de luchtdruk aanpasbaar is op de doelgroep, van kleuters tot grotere kinderen.
MobieZ wordt al gebruikt op een aantal scholen in Deventer en werd vorig jaar genomineerd voor de Nationale Sport Innovatie Prijs.
Meer over Nijha is terug te zien in het de vorige uitzending van Trots Op Gelderland op Televisie Gemist.  
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!