Nieuws

NEC-trainer Faber krijgt zijn zin: Santos mag gewoon weer in de basis

NEC komt terug van het besluit om Christian Santos te straffen en hem buiten het basiselftal van de Nijmegenaren te houden. Dat laat de club in een statement weten. © Broer van den Boom
NIJMEGEN - NEC komt terug van het besluit om Christian Santos te straffen en hem buiten het basiselftal van de Nijmegenaren te houden. Dat laat de club in een statement weten.
Topscorer Santos werd voor de wedstrijd tegen De Graafschap op de bank gehouden door Faber. Dat zou te maken hebben gehad met het feit dat de Duitse Venezolaan zijn aflopende contract niet wilde verlengen. NEC zegt nu dat er meer speelde.

Weg voor 300.000 euro

'Voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Graafschap heeft een wekenlange discussie binnen het Technisch Hart (TH) plaatsgevonden over de positie van Santos binnen onze club en het elftal', meldt de club. 'Tijdens de transferperiode heeft Santos meerdere keren intern en extern duidelijk gemaakt dat hij wilde vertrekken. In dat proces heeft hij clubregels en normen en waarden overtreden. De club had achteraf meteen moeten ingrijpen, maar met het dreigende vertrek leek 'een zachte landing' tot de mogelijkheden te behoren.'
Zo liet Santos voor de camera's van Fox Sports en op Twitter openlijk weten dat hij voor 300.000 euro weg mocht bij de Nijmegenaren.

'Ik wil de beste spelers opstellen'

Omdat de spits niet inging op de interesse van diverse clubs en tot het einde van het seizoen wilde blijven besloot het TH dat het alsnog gepast was om tot een maatregel over te gaan. Santos werd buiten de basis gehouden. Dit is volgens NEC niet gebaseerd op de keuze om te blijven, maar gebaseerd op de normen en waarden die overtreden zijn.

Foto: Broer van den Boom
Trainer Ernest Faber gaf na de wedstrijd aan dat hij de vrijheid wil hebben om zijn beste spelers op te stellen. Zodat hij een zo goed mogelijk resultaat kan boeken. Daar stemt het TH en de directie nu mee in. Dus Santos kan gewoon weer spelen. Overigens zal dat aankomend weekend tegen PSV nog niet het geval zijn, want dan is de Venezolaan geschorst.

Onvolledige en onduidelijke communicatie

NEC legde Christian Santos ook een spreekverbod op en vervolgens werd het niet echt duidelijk wat de plannen nu precies waren met de topscorer. NEC betreurt ook de wijze van communicatie. 'Dat verdient niet de schoonheidsprijs. Het was onvolledig en vertelde maar een gedeelte van het verhaal. We betreuren de onduidelijkheid en de miscommunicatie.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!