Nieuws

Automobilist met gescheurde aorta wacht 1,5 uur op hulp in Doetinchem

DOETINCHEM - Stefan Hageman (27) uit Wehl heeft dinsdagavond het leven gered van een automobilist die in Doetinchem onwel was geworden. Henk Tijkken (62) uit Emmerich lag met een gescheurde aorta in zijn auto 1,5 uur te wachten op hulp.
Naast hem zijn moeder van ver in de 80, ook hulpeloos, die niet wist hoe de hulpdiensten moesten worden gebeld. De man zelf dacht dat het om nierstenen ging en vermoedde dat het voldoende was om zijn vrouw te bellen.
De tijd verstreek, auto's reden voorbij, stopten niet. Totdat Hageman passeerde. 'Het was tegen kwart voor elf, ik had handbaltraining gehad. Normaal gesproken ben ik er niet zo happig op om in het donker te stoppen. Maar ik zag in de binnenspiegel toen ik langsreed een oude vrouw zitten. Dan kun je niet doorrijden.'

Met spoed naar ziekenhuis

De ambulance was er snel en Tijkken werd in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem met spoed geholpen aan een gescheurde aorta. De man lag gisteravond nog op de IC. Hij is geopereerd; het gaat relatief goed met hem.

Leven gered

Bolien Tijkken (32) uit Zutphen is de gestopte automobilist ongelooflijk dankbaar. 'Hij heeft mijn vaders leven gered. De artsen zeiden dat wanneer mijn vader 5 à 10 minuten later in het ziekenhuis was geweest, dat het dan niet meer nodig was geweest. Hij heeft dus een engeltje gehad. Stefan Hageman reageert daar heel nuchter op: 'Ja, dat blijkt dus.'
Het voorval gebeurde toen Henk Tijkken zijn moeder naar huis wilde brengen. Ze woont in Steenderen. Zij kon ook niemand bellen toen haar zoon onwel werd.

Snel een bedankje

Toen Bolien erachter kwam dat een 'jonge bestuurder' zich om haar vader had bekommerd, wilde ze slechts een ding: hem vinden. 'Dat was niet zo gemakkelijk, ik kon hem op Facebook niet vinden.' Uiteindelijk bracht een oproep op de website van Doetinchem Leeft uitkomst en heeft ze hem kunnen bedanken.
Haar oproep:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!