Nieuws

Pekar is Nederland uit: 'Ik hoop dat hij snel contact zoekt'

Pekar Shaban is het land uit. De Irakese kok (26) uit Nijmegen is woensdag om 13.02 uur per vliegtuig vertrokken naar Amman in Jordanië. Van daaruit reist hij donderdag verder naar Irak waarnaar hij door de IND is uitgezet.
NIJMEGEN - Pekar Shaban is het land uit. De Irakese kok (26) uit Nijmegen is woensdag om 13.02 uur per vliegtuig vertrokken naar Amman in Jordanië. Van daaruit reist hij donderdag verder naar Irak waarnaar hij door de IND is uitgezet.
Volgens Mark Nijhuis van hotel-restaurant Credible waar Shaban werkte, heeft zijn kok rustig aan zijn vertrek meegewerkt. 'Ik hoop dat hij snel contact zoekt via een internetcafé, zodat hem daar kunnen helpen', zegt Nijhuis. 'Hij heeft alle steun van ons.'
Nijhuis heeft onder meer getracht zijn voormalige medewerker bij hotels aan een baan te helpen. Dat heeft nog niets opgeleverd, zegt hij. 'Ik blijf zoeken.' Shaban is de komende tien jaar niet welkom in Nederland; hij woonde hier zestien jaar.
Morgenmiddag heeft de Nijmeegse hoteleigenaar een gesprek met burgemeester Bruls over de zaak-Shaban. 'Ik wil met hem praten over wat ik allemaal weet en waarom Pekar nooit had mogen worden uitgezet', zegt Nijhuis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!