Nieuws

Jonge voetballers tonen hun talent bij Achilles '29 in Groesbeek

GROESBEEK - Voetbalclub Achilles '29 uit Groesbeek is op zoek naar jong talent via een talentendag. De club uit de Eerste Divisie heeft vandaag meer dan 100 talentvolle voetballers over de vloer voor een speciale training. Pupillen en junioren die in de smaak vallen kunnen een plekje bemachtigen in één van de jeugdelftallen.
Op de dag zijn vooral spelertjes uit de regio afgekomen. Zij hebben zich zelf aangemeld in de hoop om ontdekt te worden, maar er zijn ook een aantal junioren uitgenodigd door de club.
Eén van die voetballertjes is Daan Dinnissen (8 jaar oud) uit Gennep. Hij is vastberaden om de top te bereiken. "Ik oefen thuis vaak met mijn vader, soms dan dol ik hem zelfs," vertelt hij trots. Hoewel zijn vader Eric droomt dat Daan ooit bij Barcelona gaat spelen, heeft hij zelf een heel ander einddoel: "Ik wil later voor V.V.V. Venlo spelen, omdat ik voor die club ben."
In principe heeft de semi-profclub een open jeugdafdeling, maar Achilles '29 hoopt op deze manier nog extra talent binnen te halen. "Het zou mooi zijn als die jongetjes later dan bij ons in het eerste elftal gaan spelen," legt technisch manager Frans Derks uit. "Maar onze jeugdopleiding kan ook een opstapje zijn naar de echte topclubs. Dat is goed voor het Nederlandse voetbal en ook voor onze clubkas."
Over twee weken krijgen de talentjes te horen of ze terug mogen komen bij Achilles'29.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!