Nieuws

Moordzaak Mariska Peters uit Nijmegen in april inhoudelijk behandeld

Mariska Peters
De strafzaak tegen de 52-jarige verdachte van de moord op en verkrachting van Mariska Peters uit Nijmegen, wordt op 20 april inhoudelijk behandeld. Dat is woensdag bekend geworden.
NIJMEGEN - De strafzaak tegen de 52-jarige verdachte van de moord op en verkrachting van Mariska Peters uit Nijmegen, wordt op 20 april inhoudelijk behandeld. Dat is woensdag bekend geworden.
Mariska werd 22 februari vorig jaar gevonden in de Hatertse Vennen bij Nijmegen, nadat ze twee weken was vermist. De vrouw bleek te zijn gewurgd.

Oom staat terecht

De vermeende dader is de oom van Mariska. Op de vindplek is zijn DNA aangetroffen. De man verbleef ten tijde van het misdrijf op de open afdeling van de Pompekliniek in Nijmegen.
Hij zat in de laatste fase van zijn behandeling en had beperkte bewegingsvrijheid. Volgens zijn familie was hij veroordeeld voor incest en mishandeling van zijn dochtertje.

Rapport Pieter Baan Centrum klaar

De verdachte is uitgebreid onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Het rapport over zijn geestesgesteldheid is klaar, waardoor de zaak inhoudelijk kan worden behandeld.
De familie van het slachtoffer heeft daar bijna een jaar op moeten wachten. Ze verwacht dat veel vrienden en kennissen van Mariska de rechtszaak zullen bijwonen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!