Nieuws

Marechaussee controleert op A12 bij Duitse grens

BABBERICH - De marechaussee controleerde woensdagochtend op de A12 bij de Duitse grens.
Eerder deze week werd bekend dat de grenscontroles worden geïntensiveerd. Daarbij wordt met name gelet op de smokkel van illegale vluchtelingen. Woensdagochtend stond de marechaussee op de controlestrook langs de A12, net voorbij de grens.

Niet iedereen gecontroleerd

Alleen verdachte voertuigen werden aan de kant gezet. Op de controlestrook stond een mobiel administratiecentrum, waar documentenexperts bijvoorbeeld paspoorten kunnen controleren.
Verslaggever Arjan Hoefakker sprak met Alfred Ellwanger van de marechaussee:
Vorig jaar hield de marechaussee bij grenscontroles 200 mensensmokkelaars aan en vorige week vrijdag werd op de A12 bij Babberich nog een Syriër aangehouden die een landgenoot de grens over had gesmokkeld. Of er woensdag opnieuw mensen zijn betrapt, is nog niet bekend.

Fileleed

Tijdens de grenscontroles wordt de snelheid verlaagd. Mede daardoor neemt de kans op files toe. November vorig jaar slibden de A12 en N325 tijdens een controle van de marechaussee volledig dicht. Op het hoogtepunt stond het verkeer over een lengte van 30 kilometer file vast. De grenscontrole van woensdagochtend leidde niet tot files.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!