Nieuws

GroenLinks Arnhem: maak safe house voor homoseksuele vluchtelingen

GroenLinks Arnhem: maak safe house voor homoseksuele vluchtelingen
GroenLinks in Arnhem wil weten wat de gemeente doet om de veiligheid voor homoseksuele vluchtelingen te waarborgen. De partij vindt dat er een veilig onderkomen, een zogenoemd safe house, moet komen voor deze vluchtelingen.
ARNHEM - GroenLinks in Arnhem wil weten wat de gemeente doet om de veiligheid voor homoseksuele vluchtelingen te waarborgen. De partij vindt dat er een veilig onderkomen, een zogenoemd safe house, moet komen voor deze vluchtelingen.
De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. GroenLinks schrijft: 'Niet altijd lijkt het COA klachten van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) vluchtelingen in asielzoekerscentra voldoende serieus te nemen.

Mannen zijn bang

GroenLinks krijgt van het COC Midden-Gelderland signalen dat er in De Koepel in Arnhem verschillende incidenten zijn geweest. 'De mannen zijn bang, blijven op hun kamer, durven nauwelijks eten te gaan halen. Ze slapen niet of nauwelijks, ze blijven in een alert-modes. Sommige slapen zelfs buiten', aldus GroenLinks.

Eén geval van pesten in De Koepel bekend

De gemeente Arnhem zegt desgevraagd dat er één geval bekend is van het pesten van een homoseksuele vluchteling in De Koepel. Woordvoerder Maarten Post zegt: 'Er is via een derde uit De Koepel melding van gemaakt bij de gemeente. De gemeente heeft dit daarna bij het COA neergelegd.'
Volgens Post heeft het COA daarna meerdere gesprekken gehad met de gepeste man. Deze zou volgens de woordvoerder hebben aangegeven dat hij er zelf helemaal niet zo'n probleem in zag. 'Hij zou wel wat gewend zijn als het om pesterijen gaat ten aanzien van zijn homoseksualiteit. Daar is het verder bij gebleven, er zijn verder geen maatregelen genomen.'