Nieuws

Kindopvang Nijmegen dicht door asbest: kinderen elders opgevangen

KION
Kinderdagverblijf De Kameleon aan de Elzenstraat in Nijmegen is voorlopig gesloten, omdat er asbest is gevonden. Eerder werd al asbest in een afgesloten kelder gevonden, nu is het kankerverwekkende bouwmateriaal aan de binnenkant van een schuifdeur ontdekt in twee groepsruimtes.
NIJMEGEN - Kinderdagverblijf De Kameleon aan de Elzenstraat in Nijmegen is voorlopig gesloten, omdat er asbest is gevonden. Eerder werd al asbest in een afgesloten kelder gevonden, nu is het kankerverwekkende bouwmateriaal aan de binnenkant van een schuifdeur ontdekt in twee groepsruimtes.
De kinderen van het kinderdagverblijf worden nu onder gebracht in andere KION-locaties in Nijmegen. KION nam contact op met de GGD Gelderland-Zuid, die schatte in dat er geen direct risico is voor de gezondheid van de kinderen.De directie van KION wil echter geen enkel risico nemen en besloot daarom de opvang tijdelijk te verplaatsen.
De verwachting is dat de vervangende opvang een aantal weken kan duren. Een gespecialiseerd bedrijf gaat het asbest later verwijderen. Volgende week kunnen de ouders met hun vragen terecht op een bijeenkomst.