Nieuws

Deelnemers Stevensloop Nijmegen mogen niet over stadseiland bij Lent

De deelnemers aan de halve marathon van de Stevensloop in Nijmegen mogen op 13 maart niet over het nieuwe stadseiland bij Lent. Dat bevestigt wedstrijddirecteur Ronald Veerbeek.
NIJMEGEN - De deelnemers aan de halve marathon van de Stevensloop in Nijmegen mogen op 13 maart niet over het nieuwe stadseiland bij Lent. Dat bevestigt wedstrijddirecteur Ronald Veerbeek.
Het stadseiland wordt twee weken na de loop officieel geopend. Voor die tijd wil de aannemer geen enkel risico lopen, meldt Veerbeek. 'Het gaat om aansprakelijkheid, wij vinden het risico verwaarloosbaar. Er komen nu ook al mensen op het eiland. Ik heb er laatst zelf ook gelopen.'

Maanden in gesprek

De organisator van de Stevensloop was sinds de zomer in gesprek met de gemeente Nijmegen en de aannemer over het opnemen van het stadseiland in de route van de halve marathon.
Veerbeek heeft nog geopperd om alleen de lopers (circa tweeduizend) over het eiland te laten gaan en geen publiek toe te staan. 'Het is een doorkomst van ongeveer een kilometer. De passage duurt voor de laatste loper van het stadseiland af is ongeveer anderhalf uur. We willen graag de schoonheid van de stad laten zien. Nu moeten we met betrekking tot het eiland wachten tot volgend jaar', verzucht hij.

Minder deelnemers

Aan de tweede editie van de Stevensloop (afstanden 5, 10 en 21,1 kilometer) doen minder lopers mee dan vorig jaar, toen zich negenduizend lopers inschreven. Nu zijn het er ongeveer achtduizend. Het aantal deelnemers ligt lager, met name onder Nijmegenaren zelf. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!