Nieuws

'Noodopvang voor vluchtelingen Heumensoord te luxe voor Vierdaagse'

De noodopvang voor asielzoekers op Heumensoord bij Nijmegen is te luxe en te duur. Op die plek worden tijdens de Vierdaagse ruim 5500 militairen ondergebracht, maar wie opdraait voor de hogere kosten daarvan is nu punt van discussie.
MALDEN - De noodopvang voor asielzoekers op Heumensoord bij Nijmegen is te luxe en te duur. Op die plek worden tijdens de Vierdaagse ruim 5500 militairen ondergebracht, maar wie opdraait voor de hogere kosten daarvan is nu punt van discussie.
Dat meldt de Gelderlander.
De bijna 3000 vluchtelingen in het kamp moeten voor 1 juni plaatsmaken voor de militairen. Die lopen de Vierdaagse 2016; het wandelevenement is van 19 tot en met 22 juli.
En daarvóór krijgen ook atleten die meedoen aan de Special Olympics onderdak in het kamp. 'Het is allemaal wat mooier uitgevoerd', zegt Floris Tas van de Special Olympics in de krant. 'We gingen uit van een Volkswagen Golf en krijgen een Mercedes.'
Aan de Special Olympics in Nijmegen, Wijchen en Groesbeek doen ruim 2000 Nederlandse verstandelijk gehandicapten mee. Op 1 juli is de openingscermonie in het Goffertstadion in Nijmegen.
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) meldt dat er geen sprake is van een langer verblijf van vluchtelingen op Heumensoord. Volgens het COA zijn er harde afspraken gemaakt net de gemeenten Nijmegen en Heumen; 1 juni is de einddatum voor het vluchtelingenkamp.