Nieuws

Beschuit met muisjes voor lammetjesvijfling bij zorgboerderij Tokhok in Arnhem

ARNHEM - Bij zorgboerderij Tokhok in Arnhem werd vanochtend beschuit met muisjes gegeten. Daar werd maandag een lammetjesvijfling geboren. Dit tot grote verrassing van eigenaresse Esther van Kemp. Een vijfling is misschien niet uniek, maar wel zeldzaam. Suggesties voor leuke namen voor de lammetjes zijn welkom.
Van Kemp houdt al sinds 2004 schapen. Een drieling of vierling maakt zij geregeld mee. Ook is er al eens een vijfling geboren, maar toen werden niet alle lammetjes levend geboren. Dat was dit keer anders.

En toen zat er nog eentje

'De eerste kwam ik al tegen in de stal. De tweede heb ik geholpen, die lag in een stuit. De derde floepte er achteraa. Tegen beter weten voelde ik nog even, en daar zat nummer vier. Het moederschaap is niet heel groot, dus als eindcontrole voelde ik nog even en toen bleek er nog eentje te zitten', vertelt de gelukkige zorgboerderijhoudster.
Omdat het moederschaap niet genoeg melk heeft voor alle vijf lammetjes, worden zij met de fles bijgevoerd.

Wie weet leuke namen voor de vijfling?

Wie de lammetjes wil komen bewonderen, moet even geduld hebben. Vanwege strenge Q-koortsregels mogen er nu nog geen bezoekers bij de schapen komen. Op 26 maart is er lammetjesdag bij Tokhok en dan is kraamvisite welkom. Naamsuggesties voor de vijf lammetjes zijn welkom, via de mail van Tokhok: tokhok@live.nl
Voorlopig is Esther van Kemp nog druk met dertig lammerende schapen en komt zij nauwelijks aan slapen toe. 'Om de drie uur ga ik kijken of het allemaal goed gaat.'